declaratia de beneficiar real
Declaratia de beneficiar real

Din pacate pentru tot antreprenorii declaratia de beneficiar real revine. Intoarcerea din placuta starea a sarbatorilor pascale nu va fi de bun augur. Astfel, aceasta declaratie sau mai bine zis obligativitatea depunerii acesteia este din nou de actualitate.

Dar haideti sa aflam mai multe detalii de pe urma acestei modificari legislative.

Ce lege a readus obligativitatea depuneriii declaratiei?

Obligativitatea depunerii declaratiei de beneficiar real a fost readusa in atentia antreprenorilor prin promulgarea Legii nr. 101/2021.

Care sunt noile prevederi ale legii nr. 101/2021?

In primul rand declaratiile de beneficiar real vor trebui depuse de toti antreprenorii care detin o societate chiar daca asociatii sunt persoane fizice. Acum ceva timp obligativitatea depunerii declaratiei de beneficiar real se aplica doar firmelor care aveau asociati persoane juridice.

In al doilea rand declaratiile de beneficiar real se vor depune in urmatoarele situatii:

  1. In termen de 15 zile de la momentul depunerii bilantului sau aprobarea situatiei financiare.
  2. In termen de 15 zile de la momentul la care se produce o modificare a datelor de identificare a beneficiarului real.
  3. La momentul infiintarii societatii, mai bine zie la momentul depunerii documentelor de infiintare a societatii.
Cine va depune cererea de declaratie de beneficiar real?

Declaratia de beneficiar real va fi depusa de catre administratorul societatii. Mentionam faptul ca aceasta cerere poate fi data doar de administratorul societatii. Practic administratorul societatii isi va asuma raspunderea pentru aceasta declaratie de beneficiar real.

Unde se depune declaratia?

Declaratia de beneficiar real se va depune la Registrul Comertului competent. Competenta este data de sediul social al societatii pentru care se va depune declaratia de beneficiar real.

De asemenea mai multe informatii privind depunerea declaratiei de beneficiar real puteti regasi pe site-ul Registrului comertului aici: https://www.onrc.ro/index.php/ro/

De asemenea pentru depunerea declaratiei de beneficiar real ne puteti contacta la urmatorul numar de telefon: 0743.12.51.12. https://infiintarefirmaonline.ro/

Apeleaza!