Eliminarea acordului vecinilor

Articolul de astazi vine in sprijinul antreprenorilor de pretutindeni si anume: se elimina acordul vecinilor la infiintarea unei firme.

Totodata eliminarea acordului vecinilor va fi aplicata si la momentul schimbarii sediului social al unei societati.

Dar totusi ce implica pana la momentul adoptarii Legii nr. 102 din 2 iulie 2020 pentru modificarea și completarea Legii societatilor nr. 31 din 1990 obtinerea acordului vecinilor?

Iniante de adoptarea legii de mai sus era necesar un drum la vecinul de sus, jos si lateral plus altul la Presedintele asociatiei de proprietari pentru semnaturile acestora.

Cu ce noutati vine Legea nr. 102 din 2 iulie 2020?

In primul rand se va elimina acordul vecinilor la infiintarea unei firme sau la momentul schimbarii sediului social al acesteia.

Cu toate acestea antreprenorii vor beneficia de aceasta relaxare birocratica doar in cazul, in care nu se vor desfasura activitati la sediul social.

Pentru a putea beneficia de aceasta norma legislativa va fi necesara o declaratie pe propria raspundere data de catre administratorul firmei din care sa reiasa ca nu se desfasoara activitati la sediul social.

In al doilea rand se va elimina interdictia de a avea mai mult sedii sociale de firme in cadrul aceluiasi condominiu. Pana la momentul adoptarii Legii nr. 102 din 2 iulie 2020 antreprenorii nu isi puteau gazdui sediile sociale ale mai multor firme in acelasi condominiu.

Care vor fi avantajele Legii nr. 102 din 2 iulie 2020?

a. Eliminarea acordului vecinilor si al Presedintelui Asociati de Proprietari la momentul infiintarii unei firme.

b. Eliminarea interdictiei de a avea mai multe sedii sociale gazduite in cadrul unui singur condominiu.

Putem vorbi de o relaxare birocratica care s-a lasat asteptata de ceva timp, cu toate acestea este bine ca in cele din urma putem beneficia de aceste avantaje.

In concluzie daca doriti sa cititi cu atentie legislatia aferenta care sta la baza acestor modificari cu privire la gazduirea sediilor sociale si eliminarea acordului vecinilor o puteti citi AICI: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/227560

Daca doriti sa va ajutam cu procedura de infiintare a unei firme puteti sa obtineti mai multe informatii AICI: https://infiintarefirmaonline.ro/infiintari/infiintare-firma/

Daca doriti sa va ajutam cu procedura de gazduire sediu social al unei firme puteti sa obtineti mai multe informatii AICI: https://infiintarefirmaonline.ro/alte-servicii/gazduire-sediu-srl-bucuresti/

Totodata pentru mai multe informatii ne puteti contacta la urmatorul numar de telefon: 0775.19.73.88.

Apeleaza!